Skip to main content

Tornado Lagerautomat sikrer dag-til-dag-leverancer for Bauhaus webshop.

Kunde: Danske Fragtmænd/Bauhaus
By: Aarhus
Produkter/services leveret: TORNADO Lagerautomat, P90 Pallereoler, Hi280 småvarereol

Danske, DKBaggrund

Bauhaus ønskede at forbedre deres leverancer væsentligt ved at tilbyde kunderne i webshoppen dag-til-dag-leverancer, dette for at sikre virksomhedens fortsatte vækst.

En aftale blev indgået mellem DF og Bauhaus, og processen med at flytte den danske webshop begyndte. Aftalen kunne udvides til også at omfatte det centrale Bauhaus lager for de fysiske butikker, hvis DF kunne forbedre den eksisterende leveringstid væsentligt.

Constructor's løsning

Danske, DK

Den første udfordring var, at DF ikke fysisk havde set lageret. Derfor kunne man ikke have forudset den store variation inden for hvert enkelt varenr., hvilket gjorde det vanskeligt at levere en optimal løsning fra dag 1. DF inviterede Constructor til et brainstorming-møde, hvor det blev konkluderet, at DF havde brug for en løsning med plukketruck. Det første forslag fungerede ikke af hensyn til brandregulativerne, hvorfor løsningen blev revideret. Med småvarereoler på de lavere niveauer kunne DF nu opbevare alle varenumre hvilket gav hurtigere plukketider. Ved hjælp af induktive plukketrucks og håndholdte scannere blev det nemmere for plukkerne at manøvrere rundt i den 2000 kvm store lagerbygning.

Det tog DF seks dage og 65 lastbiler at flytte hele lageret fra den daværende 3PL-udbyder (7500 individuelle varenumre i alt). DF arbejdede i to skiftehold fra klokken 6.00 om morgenen til kl. 22.00 om aftenen for at sikre, at flytningen blev udført så hurtigt som muligt. I og med at webshoppen var fuld funktionel under selve flytningen, var der sket en ophobning af ordrer, som skulle ekspederes som det første.

Allerede 3 måneder inde i samarbejdet blev aftalen udvidet til også at omfatte Bauhaus’centrallager, der i øjeblikket leverer til 18 butikker i Danmark, Norge og Island. 

Danske, DKPå baggrrund af Constructors store erfaring med lagerløsninger til e-

handel og DF’s evne til at håndtere nye lagerløsninger blev det besluttet, at finde en anden tilgang til at håndtere webshoppen. Det store antal varenumre på intet mindre end 11.000 individuelle varenumre betød at Constructor anbefalede at installere en Tornado lagerautomat.

Med en kapacitet på omkring 3.000 kasser, fordelt på 183 skuffer, blev Tornado’en hos DF yderligere inddelt i mindre rum for at udnytte pladsen fuldt ud. Og hver af disse mindre rum indeholder op til fem forskellige varenumre.

Resultatet

Danske, DK

Kombinationen af de induktive plukketrucks og Tornado lagerautomat betød at DF kunne øge den gennemsnitlige plukkehastighed betydeligt, fra 1,2 varelinier pr. ordre til 3,5, hvilket viste sig nyttigt, da DF modtog mere end 1.100 ordrer alene på Black Friday.

DF er først og fremmest en transport,- og logistikvirksomhed, der specialiserer sig i b-t-b transport af varer. Men i og med at DF tager sig af Bauhaus’ logistik, kan man nu uden problemer håndtere 300-400 b-t-c leverancer om dagen. Dette er kun opnået ved at sikre, at den korrekte løsning blev installeret helt fra starten. De induktive plukketrucks sammen med Tornado Lagerautomat betød, at DFs nuværende og fremtidige forventninger blev indfriet. Tornado’en er den første lagerautomat på et DF-lager, så det er ikke overraskende, at kolleger fra nær og fjern kommer for at se automatens imponerende formåen i dette krævende miljø.

Calle NicolaisenCalle Nicolaisen, projektleder hos DF, siger ’vi valgte reolerne og Tornado lagerautomat fra Constructor, fordi deres produkter er af høj kvalitet. Constructor er ikke de billigste på markedet, men de er absolut de bedste. ‘Constructor deltager altid i vores projekter med et åbent sind. De er innovative i deres måde at tænke på, og de accepterer, at der er en risiko for, at et projekt ikke bliver til noget. For os er de mere en partner end en leverandør.

Om Danske Fragtmænd

Danske Fragtmænd består af tre separate enheder: Fragtmænd Holding A/S, Danske Fragtmænd a.m.b.a. og 60 uafhængige fragtmænd. Sammen udgør de et landsdækkende transportfirma der dagligt har mere end 1600 køretøjer på vejene.