Skip to main content

Kunde: Bosch 
By: Esbjerg
Produkt leveret: Double TORNADO Lagerautomat

Lagerbygningen hos Bosch (Holger Christiansen A/S) i Esbjerg kan udefra virke som en anonym bygning, men når du træder indenfor bliver du hurtigt klar over, at den er langtfra ordinær.

Tornado Lagerautomat - ConstructorGennem mere end 40 år har kunder lært at værdsætte både Bosch produkternes høje kvalitet samt  den fremragende service der kendetegner virksomheden. I dag er Bosch startere, generatorer, kompressorer til aircondition og reservedele samt tilbehør, velkendte autoelektriske brands på det automotive eftermarked.

Bosch betjener mere end 16.000 kunder over hele verden, og eksporterer til mere end 85 lande. Ca. 70% af salget foregår i EU og Rusland, med e-handel som en hurtigt voksende faktor.

Set i lyset af de markante fordele  som disse utrolige Double TORNADO kunne bringe Bosch i form af øget plukkehastighed og færre fejlpluk  blev den første ordre afgivet tilbage i 2003 – men først skulle lagerbygningen der skulle huse disse store tvillinge automater bygges.

Til dato er denne installation af fuldt automatiserede Double TORNADO'er den største i Europa, og blev udført i faser over et antal år. I 2003 blev de første tre automater installeret, og gennem de næste fem år blev yderligere seks automater sat i drift. Senest, i 2014, blev den sidste Double TORNADO leveret, hvilket gav en samlet kapacitet på 4.715 m2, som står på et grundareal på kun 180 m2.

Løsning:    

Dette stykke ingeniørkunst er imponerende 15 meter højt og indeholder hele 230 skuffer i hvert tårn. Hver skuffe måler 2.500 mm x 820 mm. Med installationen af det sidste tårn gik projektet ind i sit afsluttende stadie, hvor softwaren til de tidligere installerede automater blev opdateret.

De første 6 TORNADO'er (som oprindeligt blev opført i 2003 og 2005) blev opgraderet først. Fuldt lastede skuffer skulle fjernes og genindsættes i tidligere monterede automater. For at gennemføre dette kom man til den erkendelse at håndkraft alene ikke var nok, hvorfor et unikt værktøj blev opfundet for at kunne flytte skufferne fra automat til automat. Denne proces fortsatte indtil alle Double TORNADO’erne var opgraderet.  

I dag arbejder 10 Double TORNADO'er 19 timer hver dag med mulighed for at plukke op til 50.000 ordrelinjer hver måned. De automatiske dobbeltautomater håndterer i dag 60% af alle pluk, hvilket eliminerer fejlpluk og giver øget effektivitet.

Da automaterne opererer parvist, betyder det at en person kan plukke fra begge automater samtidigt. En plukker bør være i stand til at plukke  170 ordrelinjer i timen uden forstyrrelser. Hver automat indeholder D, C samt nogle B artikler og den genopfyldes mindst én gang om dagen. A-artikler omsættes så hurtigt, at det ville kræve genopfyldning for mange gange om dagen. Derfor opbevares de separat.

Ekstra reoler blev installeret ved siden af automaterne til alle ordrelinjer med høj plukkefrekvens (ordrelinjer der plukkes mere end 60 gange pr. måned), alle andre ordrelinjer opbevares i Double TORNADO'erne.

Ordrer der afgives inden kl. 16:30 er garanteret levering den næste dag. For lokale leverancer tilbydes 1 times levering. For leveringer længere væk tilbydes 3 dages leveringsservice.

Resultatet

“Lars Davidsen, Lagerchef siger: “Fordelen ved disse dobbeltautomater er, at de kan levere 300/400 artikler i timen uden at vi har måttet mande op, rent faktisk har vi kunne reducere personaleomkostningerne med 50%. Disse Double Tornado opererer på en yderst intelligent softwareplatform, hvilket gør dem til et effektivt værktøj for vores virksomhed. Dette projekt har været en udfordring for os alle, men det langvarige samarbejde vi har med Constructor er i sidste ende et spørgsmål om stærke relationer. For os er Constructor mere en partner end en leverandør.”.