Skip to main content

Batchpluk sparer tid og giver færre plukfejl

Kunde: Palby Marine
By: Kolding
Produkter leveret: TORNADO Lagerautomater

Baggrund

Palby Marine er Danmarks største grossist af maritimt udstyr og reservedele. Virksomheden forhandler alle typer af bådudstyr, der sælges via forhandlere, bådudstyrsbutikker, værksteder og værfter i hele Danmark.

Hos Palby Marine i Kolding har lagerautomater gjort en afgørende forskel i virksomhedens fortsatte bestræbelser på at optimere lagerfunktionen.

Med en årlig tilgang af mellem 1.000 og 2.000 nye varer fra både eksisterende og nye leverandører har Palby Marine en konstant udfordring i forhold til lagerkapacitet. Væksten hos Palby Marine har bl.a. givet sig udtryk i at de sidste to lagerautomater var en nødvendig forudsætning for seneste lavsæsons omorganisering. Her blev der pillet lofter ned og flyttet varer over i de nye lagerautomater, og sådan blev der frigjort plads til nye pallereoler.

Constructor's løsning

Tornado Warehouse Machine - Palby Marine

Lagerautomaterne har totalt 9200 lokationer, så der er plads til en del. Men det er ikke kun plads der vindes ved at have installeret lagerautomater, også gangtiden er reduceret væsentligt. Og så har indførelsen af batch-pluk systemet givet ekstra fordele i form af mindre ventetid og færre fejlpluk.

I højsæsonen som løber fra februar til august batch-plukkes der fra automaterne mellem kl. 10 og 19. Den nødvendige opfyldning sker om morgenen mellem kl. 8 og 10.

Hvor virksomheden tidligere var meget opmærksom på hvilke varer der blev opbevaret i automaten, f.eks. kun småvarer og langsomt-omsættelige varer, tages der i dag ikke samme hensyn. Der plukkes op til 2500 pluk dagligt og ca. 55% af disse pluk sker fra automaterne. 

Resultatet

“Når vi har rigtig mange ordrer som er tilfældet i højsæsonen, er det en kæmpe fordel med batch-pluk systemet. Det fungerer især rigtig godt takket være lyslisterne, der viser hvilken kasse der plukkes til. Vi har brugt en del energi og penge på tilretning af vores Axapta ERP-system og det inkluderer også integrationen med styresystemet i lagerautomaterne, TC2000. Alt i alt har vi haft meget lidt nedetid hvilket altid er vigtigt, ikke mindst i højsæsonen".

"Oprindeligt var det tanken at vi skulle ende ud med fire lagerautomater, men vi har fået en del mere småvarer end forventet. Samtidig har vi opnået store gevinster i forhold til tid og plads, så nu regner vi faktisk med at indkøbe yderligere et par automater fremadrettet.” Carsten Halling, Lagerchef


Om Palby Marine

Palby Marine er Danmark's største bådudstyrsleverandør, der sælger alle typer udstyr og reservedele fra hele verden. www.palby.dk